Jan 262017
 

 

Lukiomme osallistui 20.11 Nuorten filosofiatapahtuman Nufit 2017 jokavuotiseen Sokrates-väittelykilpailuun. Kilpailuun osallistui lukioita ympäri Suomea.

Kilpailun väittelyaiheet käsittelivät tänä vuonna liikettä. Väittelyaiheet pystyi olemaan mitä tahansa maan ja taivaan väliltä, esimerkiksi ‘’Vapaa tahto on illuusio.’’ tai ‘’Hyvä urheilija menestyy.’’

Vuosaaren joukkueeseen kuului Valtteri Heinonen, Totti Pajamäki, Pinja Raappana sekä Joonas Mäkelä. Joukkue kohtasi ensimmäisessä väittelyssä Helsingin medialukion, joka oli jo viime vuonna päässyt hopealle kunniakkaassa kilpailussa. Väitteeksi arvottiin ‘’Tärkeintä on liike, ei päämäärä.’’, jota Vuosaari puolusti väittelyssä. Medialukio aloitti väittelyn vahvalla argumentaatiolla, josta Vuosaari ei päässyt omalle mukavuusalueelle. Medialukio voitti Vuosaaren tuomariäänin 3-0.

Totin sanoin harjoituskierros oli käyty, josta oli hyvä jatkaa kolmen tunnin ruoka- sekä strategiatauolle.

Kolmen tunnin tauon jälkeen lukiomme kohtasi espoolaisen Tapiolan lukion. Väittelyaiheeksi arvottiin tällä kertaa ‘’Hyvä urheilija menestyy.’’, jota lukiomme vastusti. Vuolu aloitti erittäin vahvasti ‘’salamakierroksen’’, jossa molempien joukkueiden jokainen jäsen sanoo oman argumenttinsa kyseiseen väitteeseen.

Valitettavasti Vuosaaren lukion taival jäi tiukkaan 2-1 häviöön Tapiolan lukiota vastaan. Lohkon voittaja sekä ja jatkoväittelyihin päässyt Helsingin Medialukio voitti väittelykilpailun.

Väittelyissä oli kivaa, ja vaikka hävittiinkin niin se oli uusi kokemus ja siitä on varmasti hyötyä jos joskus tulevaisuudessa väitellään. Tuomarit ja puheenjohtajat olivat mukavia. Pöydät oli aseteltu sillä tavalla, että tuntui kuin olisi ollut jossain virallisessa puhetilaisuudessa; siellä oli mikrofonit, vesikannu ja mukeja pöydällä. Väitteleminen oli hieman jännittävää.

Yleisesti joukkueen fiilis oli väittelykilpailusta oli hyvä, vaikka tällä kertaa ei menestystä tullut. Helsingin Medialukio voitti finaalissa Joensuun normaalikoulun lukion. Ensi vuonna uudestaan!

Valtteri Heinonen & Joonas Mäkelä

 Posted by at 11:38
Edit translation
Machine translation (Google):
Loading...
Copy to editor
or Cancel