Vuosaaren lukio mukana “tornien taistossa”

 

Vuosaaren lukio osallistui toukokuun 7. päivänä kuuluisaan Tornien taisto -kilpailuun. Kilpailu on BirdLife Suomen organisoima leikkimielinen tapahtuma, jossa tavoitteena on havaita lintutornista mahdollisimman monta lintulajia kahdeksan tunnin aikana. Ensimmäistä kertaa kilpailu on myös maaottelu Ruotsin kanssa. Tapahtuman tavoitteena on tehdä lintuharrastusta ja lintujen suojelua tunnetuksia ja kerätä sille varoja.

Lukion joukkueen tornina oli Vuosaaren sataman kupeessa sijaitseva Horisontti. Joukkue muodostui seitsemästä innokkaasta aamuvirkusta — opettajasta! Varhainen aloitus klo 5 taisi olla liian raju mukaan ilmoittautuneille opiskelijoille. Joukkue viipyi tornissa vain kolme tuntia, koska samana päivänä piti ehtiä vielä suunittelemaan tulevaa lukuvuotta.

Tornin urbaani ja merellinen sijainti sataman asfaltti- ja betonikentän reunassa vaikutti ilmiselvästi tulokseen: käytännössä kaikki metsien tavalliset laululinnut jäivät havaitsematta. Merta ja taivasta tähyttiin silmät tarkkoina, ja saavutettiin tulos 33 lajia. Joukkueen mielestä mukavimmat havainnot olivat kaksi merikotkaa, räyskä sekä hiekkatiellä lyllertävä lapasorsa. Mukavaa oli myös nauttia aamukahvit luonnon helmassa. Ensi vuonna yritämme parantaa tulosta ja saada opiskelijatkin ajoissa hereille.

Kuvassa joukkue kisan jälkeen (kuvaajana Juha Venäläinen)

 Posted by at 13:24
Edit translation
Machine translation (Google):
Loading...
Copy to editor
or Cancel