Auschwitz I & II

 


Auschwitz-Birkenau sisääntuloportti ja lastausrampit sisäpihalta katsottuna. Kuva MLA/2009

Tuosta portista juutalaisia kuljettaneet tavarajunat tulivat sisään, jonka jälkeen “lasti” purettiin lastauslaitureille erottelua varten. Vanhukset ja lapset vietiin useimmiten suoraan kaasukammioihin muutaman sadan metrin päähän.

19.10. 2010 lukiomme sai mielenkiintoisen luennoitsijavieraan, kun Prahan juutalainen Pavel Stránský kertoimiten hän ja hänen vaimonsa selvisivät hengissä Auschwitz-Birkenaun sekä kahden muun keskitysleirin koettelemuksista toisen maailmansodan aikana. 89-vuotias Stránský tuli Suomeen kuudetta kertaa.

Katso luento kokonaisuudessaan täällä.

Kävin joululomalla 2009 ensimmäistä kertaa vierailemassa Auschwitzin ja Auschwitz-Birkenaun keskitysleireillä, ja kokemus oli vähintäänkin järisyttävä. Alun uteliaisuus vaihtui pikku hiljaa järkytykseksi ja lopulta kokonaisvaltaiseen inhon ja syvän epätoivon sävyttämään murheellisuuteen. Jokaisen ihmisen kuuluisi käydä Auschwitzissä.
-MLA

Diashow käynnistäni Auschwitz I ja Auschwitz-Birkenau -keskitysleireillä jouluna 2009. Kuvateksteissä selostetaan kunkin paikan historiaa ja merkitystä. Auschwitzin museossa kuvattu video Auschwitzin vapautuksesta 1945. (Alusta puuttuu ehkä minuutti, pahoittelen. Opetuskäyttöön tarkoitettu – MLA)

 Posted by at 07:03
Edit translation
Machine translation (Google):
Loading...
Copy to editor
or Cancel