Vuolu mukana Guggenheim-museon suunnittelussa

 

Guggenheim-museon johtoryhmään kuuluvat jäsenet kuuntelivat tarkkaavaisesti ideoitamme.

Koulustamme osallistui kolme oppilasta Guggenheim-projektiin. Projektin tarkoituksena oli ideoida Helsinkiin suunniteltua Guggenheim-museota. Vielä ei ole varmaa, tuleeko Suomeen koko museota, mutta ideointia se ei haitannut.

Tapaamisia oli kolme, ja niihin osallistuivat Vuosaaren lukion lisäksi Tölö Specialiseringsgymnassium, Kallion lukio ja Helsingin uusi yhteiskoulu. Ensimmäinen tapaaminen keskittyi paljolti tutustumiseen ja muiden Guggenheim-museoiden esittelyyn. Samalla pohdittiin kaikkien museoiden ongelmakohtia yleisesti, ja niiden ratkaisuja. Ideoita tuli runsaasti ja niistä parhaat kirjoitettiin ylös. Seuraavalla tapaamisella ryhdyimme miettimään, miltä Guggenheim-museo voisi näyttää ja mitä sisältää. Yhteistyö eri koulujen välillä sujui mainiosti, vaikka emme olleet paljoa tutustuneet. Tapaamisen tarkoituksena oli valmistaa oman ryhmän kanssa viimeistelty esitys, joka kerrottaisiin seuraavalla kerralla Guggenheim-säätiön New Yorkista tulleille jäsenille. Nopeasta aikataulusta huolimatta saimme esityksen valmiiksi seuraavaa kertaa varten.

Viimeisellä tapaamisella tunnelma oli jännittynyt, saimmehan vieraita ihan Jenkeistä asti! Tapaamisen vaikutusvaltaisin henkilö oli varmasti Solomon R. Guggenheim-säätiön ja -museon pääjohtaja Richard Armstrong. Keskustelua käytiin englanniksi, ja mukana oli tulkki (jota tarvittiin melko harvoin). Aluksi kaikki ryhmät esittelivät oman aiheensa englanniksi ja Guggenheimin jäsenet saivat tehdä täsmentäviä kysymyksiä. Suosituimpiin ideoihin kuului ’’valtava vieraskirja’’, jolla tarkoitettiin suurta huonetta, johon kävijät voivat itse maalata tai taiteilla omia ajatuksiaan. Yhtenä ideana oli ’’kulturelli kaupunginosa’’. Ajatuksena oli tehdä myös Guggenheim-museon ympäristöstä oleskelupaikka, joka pienentäisi ihmisten kynnystä lähteä museon sisälle. Kun kaikki ryhmät olivat kertoneet oman ideansa, Guggenheimin jäsenet valitsivat ryhmän, johon halusivat syventyä enemmän. Ryhmissä jäsenet kyselivät vielä tarkempia yksityiskohtia ideoista ja ajatuksista. Lopuksi meille kerrottiin hieman tietoa muista Guggenheim-museoista.

Oli mukava nähdä, kuinka säätiön jäsenet ottivat ideat tosissaan. Helsingin kaupungin kiinnostus Guggenheim-museota kohtaan on suuri, joten työ ei varmasti mennyt hukkaan. Nyt vain sormet ristiin, jotta Helsinki saisi oman Guggenheim-museon…

 Posted by at 13:05
Edit translation
Machine translation (Google):
Loading...
Copy to editor
or Cancel