Saksa-projekti

 

Aiempina vuosina koulullamme oli pieniä yhteyksiä saksalaisen Bertha von Suttner -koulun kanssa. Yhteistyötä viriteltiin uudelleen, kun vuoden 2009 lopussa kaksi opettajaa (ASA ja HSI) kävivät tutustumassa koulun toimintaan ja saksalaiseen koulujärjestelmään. Keväällä 2010 joukko saksalaisia opiskelijoita opettajineen vieraili Vuosaaren lukiossa  He osallistuvat opetukseen yhdessä koulumme opiskelijoiden kanssa. Luvassa oli myös erityisohjelmaa, kuten työskentelyä Helsingin yliopiston Kemianlaitoksen laboratorio Gadolinissa. Projekti oli oikein onnistunut.

Marraskuussa 2010 lähetetään Vuolusta yhdeksän opiskelijaa ja kaksi opettajaa (RKP ja HSI) vuorostaan tutustumaan saksalaiseen koulunkäyntiin luonnontiedeprojektin merkeissä. Tarkoitus on osallistua eri aineiden oppitunneille ja tehdä yhteistyötä saksalaisten kanssa. Aiheet tulevat liittymään todennäköisesti fysiikkaan, kemiaan tai biologiaan.

Reissaajat kirjoittavat matkasta raporttia, jossa on jo kuvia ja tekstiä.

HSI, MKÄ

Saksan vierailulle valitut  opiskelijat

Hakemuksia Saksan vierailulle tuli paljon ja mukana oli paljon hyvin menestyneitä opiskelijoita. Hakijoista valittiin mukaan yhdeksän edustamaan kouluamme ja tutustumaan saksalaiseen koulujärjestelmään.  Matkan aihepiiri liittyy matemaattis-luonnontieteellisiin aineisiin.

Valintaperusteina olivat aktiivisuus viime keväisessä saksalaisten vierailun järjestämissä / vieraiden majoittamisessa sekä  hyvä menestys matemaattis-luonnontieteellisissä opinnoissa ja kieliopinnoissa. Sukupuolijakauma lähtijöille määräytyi suunnilleen samassa lukusuhteessa, kuin hakemuksia lähettäneitä oli.  Tällä kertaa osallistujat ovat pääasiassa abeja.

Matkalle valittiin seuraavat opiskelijat:

08A Valter Kalland

08B Mikko Turunen

08C Joonas Jukonen

08D Hakim El Fellah

08D Joona Rajamäki

08E Salli Terä

08E Jani Ruohola

08F Maria Heinonen

09C Ruska Lehtosaari

 Posted by at 09:30
Edit translation
Machine translation (Google):
Loading...
Copy to editor
or Cancel