Bertha-von-Suttner –Schule vierailulla Vuosaaren lukiossa

 

Tiistaina 8. toukokuuta tapasimme saksalaiset vieraamme koulun kirjastossa klo 10. Saksalaisseurueeseen kuului kolme opiskelijatyttöä sekä yksi opettaja, jotka olivat saapuneet Suomeen myöhään maanantai-iltana. Kävimme mm. läpi tulevan viikon ohjelmaa ja tutustuimme. Tämän jälkeen saksalaiset osallistuivat englannin tunnille. Ruokailun jälkeen menimme kuuntelemaan englanninkielistä luentoa ympäristökemiasta. Luennolla käsiteltiin mm. eri kemikaalien vaikutusta ympäristöön. Luennon jälkeen oli aika viedä saksalaiset isäntäperheisiin ja lähteä sen jälkeen kaupungille. Tapasimme koko porukka Itäkeskuksessa josta lähdimme keskustaan. Näytimme saksalaisille hieman kaupunkia ja veimme heidät Forumille shoppailemaan. Kävimme mm. Muumikaupassa sekä UFFissa. Kiertelimme myös ratikalla kaupunkia. Aurinkoisen päivän jälkeen olimme väsyneitä ja oli aika lähteä koteihin.

Keskiviikkona ohjelmassa oli tuntien seuraamista ja vierailu Viikinmäen jätevedenpuhdistamolla. Ennen vierailua saksalaiset saivat ohjeita opettaja Hanna Sinkolta. Jätevedenpuhdistamo yllätti vieraamme erityisesti ulkonäöllään – Saksassa he ovat tottuneet maanpäällisiin puhdistamoihin, ja Viikinmäen jätevedenpuhdistamo sijaitsee kallion sisässä. Iltaohjelmassa oli käynti Suomenlinnassa, ja sää oli mitä parhain.

Torstaina vieraitamme kiinnosti koululla erityisesti psykologian tunti, koska Saksassa psykologian opinnot ovat mahdollisia vasta jatko-opinnoissa. Vierailimme iltapäivällä Korkeasaaressa, jossa puolestaan saukko ja kissaeläimet olivat kuvauksellisimpia. Sää suosi vierailua edelleen, ja siksi matkustimme Korkeasaaresta lautalla Kauppatorille. Iltaohjelma oli vapaamuotoinen.

Perjantaina vieraamme olivat seuraamassa englannin suullisen kielen kurssia ja oli myös aika tehdä viimeisiä matkamuisto-ostoksia. Erityisesti lakritsi- ja salmiakkimakeisia pakattiin matkalaukkuihin. Viikko päättyi yhteiseen kahvitilaisuuteen koulun kirjastossa, jossa vaihdettiin vielä kokemuksia viikon ajalta ja suunniteltiin vastavierailua.

 Posted by at 19:22
Edit translation
Machine translation (Google):
Loading...
Copy to editor
or Cancel