Tukholma-Pariisi -projekti

 

Helsinki-Pariisi-Tukholma-projekti

Projektin suunnittelu alkoi marraskuussa. Vuosaaren lukion yhteistyökouluiksi valittiin Tukholmasta Farsta gymnasium ja Pariisista Lycée Colbert.

Marraskuisessa Tukholman tapaamisessa Tuula Sorjonen ja Minna Mänttäri tutustuivat Farsta gymnasiumin toimintaan. Projektissa mukana oleva luonnontiedekeskus Vetenskapens hus tuli myös tutuksi.

Joulukuussa matka suuntautui Pariisiin. Pariisissakin vierailukohteina olivat yhteistyökoulu ja tiedekeskus La Villette. Pariisissa kokoonnuttiin ensimmäistä kertaa kaikki kolme eurooppalaista koulua yhdessä. Projektin alustavaksi aiheeksi ja tutkimuskohteeksi valittiin kolmen eurooppalaisen pääkaupungin energian tuotantoon, julkiseen liikenteeseen ja ympäristökysymyksiin liittyvät ongelmat ja niiden ratkaiseminen eri oppiaineiden avulla.

Projekti jatkuu tammikuussa opettajien tapaamisella Helsingissä. Pariisin ja Tukholman opettajat tulevat koulullemme perjantaina 28.1. He käyvät myös tiedekeskus Heurekassa, joka on kolmas mukana oleva tiedekeskus.

Projektin lopullinen aihe päätetään helmikuussa Pariisissa, minkä jälkeen projektille anotaan EU-rahoitusta. Rahoituksen saaminen mahdollistaa opiskelijaryhmien liikkumisen maasta toiseen. Rahoitusta haetaan seuraaville kahdelle vuodelle.

Jos haluat mukaan kansainväliseen toimintaa ja tämän projektin aihe tuntuu kiinnostavalta, ota yhteyttä Riitta Karvoseen, Minna Mänttäriin, Tuula Sorjoseen ja Juha Venäläiseen.

Alla kuvia joulukuisesta Pariisin vierailusta.

 Posted by at 09:31
Edit translation
Machine translation (Google):
Loading...
Copy to editor
or Cancel