Lukiolaisia Laurea Leppävaarassa 16.-20.4. osa 2.

 

       Lukiolaisena Ammattikorkeakoulussa

Lukion jälkeen vaihtoehtoina on joko opiskelu yliopistossa tai ammattikorkeakoulussa. Tilanne on vähän samanlainen kuin peruskoulun jälkeen. Sinun pitää valita yhteishaun kautta haluatko yliopistoon vai ammattikorkeakouluun.

 Meille käynti Leppävaaran ammattikorkeakoulussa on hyvä tilaisuus saada uutta tietoa ammattikorkeakoulusta ja on avannut hieman käsitystä mikä on ammattikorkeakoulu ja mikä sen toimintakulttuuri on. Ennen Laureaan tuloa käsityksemme ammattikorkeakoulusta oli hieman erilainen. Ensimmäisen päivän jälkeen huomasimme kuinka rento ja toisaalta hyvä ilmapiiri oli Laurean ammattikorkeakoulussa. Opiskelijat olivat hyvin iloisia ja tekivät ryhmätöitä hyvässä yhteishengessä. Muutenkin opiskelu ammattikorkeakoulussa on paljon käytännön läheisempää, koska sieltä valmistutaan suoraan ammattiin.

Ammattikorkeakoulussa opiskelu on hyvin itsenäistä, joten oma aloitteisuus on tärkeä osa opiskelua. Opiskelun voi suorittaa joko koulussa tai jos olet jo valmistunut ammattikorkeakoulusta ja saanut tutkinnon voit korottaa sen työn ohella ylempään ammattikorkeakoulu tutkintoon. Laurean ammattikorkeakoulussa tapaa myös ulkomaalaisia opiskelijoita, sillä Laureassa järjestetään kursseja englanniksi jonne voi myös suomalaiset osallistua.

Meille laureassa opiskelu oli erittäin mielenkiintoista ja toi uusia näkökulmia sekä haasteita valitessamme jatko-opiskelupaikkaa lukion jälkeen. Kiitos tämän vierailun, ammattikorkeakoulua pidämme yhtä mahdollisena vaihtoehtona lukion jälkeen kuin ylipistoa. Kiitämme kaikkia Laurean ammattikorkeakoulun väkeä, jotka mahdollistivat tämän vierailun ja päästivät meidät tutustumaan heidän oppitunneilleen. Kiitämme myös Katri Tolosta joka toimi meidän oppaanamme.

(Robert Henriksson, Kristo Ruutu, Julius Anttila, Tami Ollikainen, Alan Alfat)

 Posted by at 11:06

  One Response to “Lukiolaisia Laurea Leppävaarassa 16.-20.4. osa 2.”

  1. […] Lukiolaisia Laurea Leppävaarassa 16.-20.4. osa 2. […]

Edit translation
Machine translation (Google):
Loading...
Copy to editor
or Cancel