Lukiolaisia Laurea Leppävaarassa 16.-20.4.

 

Olimme viikon tutustumassa Laurean ammattikorkeakouluun. Teimme erilaisia oppimistehtäviä, oppimispäiväkirjaa, olimme luennolla sekä tutustumassa erilaisiin oppitunteihin. Kuulimme opiskelijoiden kokemuksia Laureassa opiskelusta.

Kokosimme porukalla muutamia yhteisiä aatteita, sekä tuntemuksia vierailun ajalta. Yhtä mieltä olimme siitä, että opiskeluilmapiiri koulussa on erittäin mukava ja miellyttävä. Mahdollisuuden englannin kiellellä opiskeluun, sekä useista eri maista tulleet vaihto-oppilaat loivat kansainvälistä ilmapiiriä. Myöskin opiskelun käytännönläheisyys, sekä oma-aloitteisuus tekivät vaikutuksen. Laurean jaksotus oli myös paljon paremmin ja fiksummin toteutettuna kuin lukiossa, jossa lukuvuosi on jaettu viiteen noin samanmittaiseen jaksoon toisin kuin Laureassa jossa lukuvuosi on jaettuna vain kevät-sekä syyslukukauteen.

Laurean ainevaihtoehdot olivat todella runsaat ja monipuoliset. Valinnanvaran runsaus takaa sen, että jokaiselle löytyy varmasti itseään kiinnnostava koulutusvaihtoehto. Laureassa opiskelu on myös hyvin lähellä oikeaa työelämää, ja suurin osa Laureasta valmistuneista opiskelijoista (n.90%) työllistyy heti valmistumisensa jälkeen. Opiskelu Laureassa sisältää paljon erilaista ryhmätyöskentelyä, ja erilaiset projektit ovatkin yleisin työskentelytapa Laureassa.

Tutustumisjaksossa lisäisin mahdollisuutta päästä seuraamaan opiskelua tunneille, sekä kuulisin mieluusti enemmän opiskelijoiden kokemuksia Laureassa opiskelusta.

Käsityksemme ammattikorkeakoulussa opiskelusta muuttui kaikilla paljon, ja saimme arvokasta informaatiota ammattikorkeakoulusta, sen toimitavoista ja siellä opiskelusta. Kokonaisuudessaan

Laurean vierailujakso oli mukava, opettavainen sekä miellyttävä kokemus.

Olli Laukkanen, Osman Hamdi, Maria Rönkä, Viviana Chelcea ja kuvasta puuttuu Mariella Hakulinen. Vuosaaren lukio

 Posted by at 10:49

  One Response to “Lukiolaisia Laurea Leppävaarassa 16.-20.4.”

  1. […] Lukiolaisia Laurea Leppävaarassa 16.-20.4. […]

Edit translation
Machine translation (Google):
Loading...
Copy to editor
or Cancel